Op vrijdag 28 augustus ging de tweede editie van de “minivakantie” van Cabriotour.nl naar het Duitse Sauerland van start. Het deelnemersveld bestond zoals bij onze meeste tours uit een zeer gevarieerde selectie cabrio’s. Klassieke “oudjes”, maar ook rode “race-monsters” verzamelden zich in de loop van de middag op het speciaal vrijgehouden parkeerterrein van Vakantiehotel Der Brabander.

In het zonnetje werd zowel op het parkeerterrein als op het terras kennis gemaakt met andere deelnemers, én natuurlijk hun auto’s! Tijdens het heerlijke (keuze-)diner werd door “oude bekenden” gezellig bijgepraat, en aansluitend werd er in de bar nog een drankje gedaan zodat ook nieuwe deelnemers elkaar konden leren kennen.

Op zaterdagochtend werd bij het ontbijt het routeboek uitgedeeld, en na een korte briefing ging de stoet Nederlandse Cabrio’s van start. Voor onderweg (nu en later) ontving elke equipe een handige fleece-deken, die multifunctioneel inzetbaar zou zijn, aldus Maxim!

De ochtend route door de bergachtige omgeving leidde naar de plaats Frankenberg, alwaar de meeste deelnemers al-dan-niet gezamenlijk een hapje aten. Onderweg werd op verschillende plaatsen gestopt om even met andere deelnemers te overleggen, of simpelweg te genieten van het uitzicht! Het middagprogramma bestond uit een alternatieve terugrit richting Winterberg, en voor diverse deelnemers liep de dag helaas wat anders dan gepland, omdat er blijkbaar ergens spijkers en schroeven op het wegdek lagen. Een haastig opgetrommeld garageteam wist in enkele uren tijd maar liefst 26 spijkertjes en schroefjes uit verschillende banden van deze dakloze auto’s te halen, waardoor iedereen net op tijd aan het diner kon verschijnen.

Het avondprogramma bij Der Brabander bestond uit een (optionele) fakkel/wandeltocht in de omgeving, en onder het genot van live-muziek werd door de deelnemers geproost op “de goede afloop” van de dag.

Op zondag stond er na het ontbijtbuffet bij de briefing op het parkeerterrein een toepasselijk doosje autodrop klaar, om tijdens de zondagrit lekker te kunnen snoepen. Tijdens wat meerdere deelnemers een “adembenemend mooie rit” noemden, werd er veelal gezellig samen gereden en werden er ook diverse stops gemaakt. Zo ging de route langs een prachtig stuwmeer, en  konden deelnemers er voor kiezen om op een bankje aan het meer te lunchen, of juist in het gezellige plaatsje Willingen. In de middag was er een “vrij programma”, waardoor sommige mensen zelf de omgeving gingen verkennen, en anderen volgden de snelle route terug naar Winterberg om aldaar te genieten van 1 van de vele gratis activiteiten die men met de Sauerlandkarte kon ondernemen.

Na het heerlijke diner deed een deel van de deelnemers nog mee met de “pubquiz” van het hotel, terwijl andere deelnemers gezellig naborrelden in de bar.

Op maandag gingen de meeste deelnemers weer richting Nederland, maar een enkeling vervolgde (jaloersmakend) kun reis richting een nieuwe vakantiebestemming.

Wij hopen dat alle deelnemers net zo hebben genoten van het weekend als wij zelf, en hopen iedereen snel weer te zien... Op de volgende tour!