Op zondag 23 september 2018 vond de eerste editie van de “Mysterytour” van Cabriotour.nl plaats! Deelnemers hadden op het moment van inschrijven geen idee WAAR de tour zou plaatsvinden, en ook niet waar de start en de finish zouden zijn.

Op vrijdag 21 september werd via een mailing bekend gemaakt waar de startlocatie was, namelijk: het prachtige historische Kasteel Radboud in Medemblik. Ondanks de dra-ma-tische weersvoorspelling (100% kans op neerslag!), verschenen ruim 70 equipes vol goede moed aan de start. Het vochtige weer mocht de pret niet drukken, want de sfeer zat er vanaf het begin al goed in.

Veel bekende gezichten (die veeeel hadden bij te praten), maar ook nieuwe deelnemers verzamelden zich rond 12u op de startlocatie. Een gezellige groep deelnemers had gekozen voor een lunch in de gewelven van het kasteel, en anderen kregen bij ontvangst een lekkere kop koffie of thee.

Rond 13:30 werd na een gezamenlijke briefing het startsignaal gegeven, en gingen de deelnemers van start. Een mooie route langs oude stadskernen, gezellige grachtjes en kronkelende landweggetjes, leidde de deelnemers naar het zuiden, om op de pauzelocatie “De Jacobshoeve” bij kaasboerderij Henri Willig in Katwoude uit te komen. Door de regenplassen wadend kon men het restaurant bereiken, alwaar lekker opgewarmd kon worden met een warm drankje.

Het tweede deel van de route werd vervolgd met prachtige uitzichten op het IJsselmeer, via mooie dijkwegen en de historische havensteden als Hoorn en Enkhuizen. Rond 17:00uur finishten de eerste deelnemers bij de finish-locatie in Medemblik, ditmaal bij restaurant “MED-Trattoria”, alwaar onder het genot van een drankje gezellig nagepraat werd.

Vanaf ongeveer 18:30 stond een heerlijk warm en koud buffet klaar voor de deelnemers die zich hadden ingeschreven voor het diner, en werd er nog lang nagetafeld met een prachtig uitzicht op de haven.

Via deze weg willen wij alle deelnemers bedanken voor de enorm gezellige dag, de ontzettend positieve instelling van iedereen (ondanks het regenachtige weer) en de mooie verhalen en foto’s. Het was een TOP dag! Graag tot een volgende keer! (Hebben jullie op zondag 3 februari de Wintertour al genoteerd?)