Na een succesvolle eerste editie in september vorig jaar, gingen we ditmaal in de maand mei met een groep Nederlandse Cabriorijders op tourvakantie in de Franse Ardèche. Hoofdreden: In mei is het altijd zulk lekker weer.

Nou…. Dat hebben we geweten……!

Sommige deelnemers waren al een week onderweg, anderen reden op één dag van Nederland naar het mooie pelgrimsdorpje Lalouvesc. Op zondag 13 mei verscheen de ene cabrio na de andere bij de bijzondere accommodatie die deze week onze uitvalsbasis zou zijn: “La Vie Tara”; een voormalig klooster dat tegenwoordig dienst doet als groepsaccommodatie, onder het bevlogen management van de Nederlandse Fred en Patricia Bol.

In plaats van “een lekkere warme week”, had moeder natuur echter iets héél anders in gedachten: het begon namelijk te sneeuwen op het moment dat de deelnemers aankwamen, en het hield ook niet snel weer op. Een dik pak sneeuw zorgde uiteindelijk voor slippende auto’s en hilarische reacties, en binnen bij de open haard maakte iedereen langzaamaan kennis met elkaar.

Om 19:00u werd samen gedineerd in de voormalige kapel van het klooster, en de rest van de avond werd grotendeels rond te open haard doorgebracht.

Maandagochtend werd na een korte briefing gestart aan de 1e tour. De route begon én eindigde in Lalouvesc, en rond lunchtijd verzamelde iedereen bij de pizzeria in Lalouvesc alwaar een gezamenlijke lunch genoten werd. De rest van de dag ging iedereen zijn/haar eigen weg, en de dag werd ‘s avonds afgesloten met een gezamenlijk diner op La Vie Tara.

Dinsdagochtend stond de tweede en langste tour op het programma. Na de briefing begonnen de deelnemers aan deze prachtige route langs o.a. de rivier de Loire en een aantal eeuwenoude kastelen. De stoet cabrio’s trok onderweg veel bekijks, met name op een (onverwachte) dorpsmarkt die blijkbaar die dinsdag plaatsvond. De deelnemers werden onderweg verrast met een glaasje bubbels (of sap!) tijdens een tussenstop op een rustige locatie. Na het maken van vele “selfies”, vervolgde iedereen op eigen tempo de route.

De tour, en daarmee het programma, eindigde in de stad Saint Etienne, alwaar deelnemers op eigen gelegenheid konden lunchen en de stad verkennen.

De woensdag stond in het teken van weinig (kaart/route-) lezen, en vooral veel genieten van de omgeving en de zon die zich ook even liet zien. De route (die door een aantal deelnemers als mooiste route van de week verkozen werd), bevatte indrukwekkende uitzichten en liep door mooie ruige landschappen, om te eindigen in het plaatsje Lamastre, alwaar men kon genieten van een lekkere lunch. ’s Middags werden de smaakpapillen op de proef gesteld tijdens een wijnproeverij bij de lokale wijnhandel Marcon in Saint Bonnet, die tevens wijn levert aan het beter bekende sterrenrestaurant Regis & Jacques.

Donderdag was alweer de laatste tourdag! Langs de rivier de Rhône en door het wijngebied “Tain L’Hermitage”, eindigde de rit uiteindelijk in de stad “Tournon-sur-Rhône”. Sommige deelnemers brachten een bezoek aan de chocoladefabriek, terwijl anderen op hun gemak de stad verkenden. ‘s Middags was er voor geïnteresseerden nog een rondleiding op het landgoed van La Via Tara, en ‘s avonds werd er weer gezamenlijk gedineerd in de kapel. Ook werd ’s avonds tijdens het diner het programma “officieel” afgesloten, en werden mooie dankwoorden gesproken. Tot in de late uurtjes werd bij de kapel nagepraat over alle beleefde “avonturen” en geproost op nieuwe vriendschappen.

Vrijdagochtend na het ontbijt begonnen sommige deelnemers aan de terugreis, en anderen vervolgden juist hun vakantie in het zonnige zuiden.

Wij als organisatie kijken terug op een zeer geslaagde en erg gezellige week in de mooie Ardèche, en we willen via deze weg alle deelnemers nogmaals bedanken voor hun vertrouwen en hun enthousiasme. Heel graag; tot snel!