Hoewel we natuurlijk zelf wel erg enthousiast waren, hadden we dit van tevoren niet verwacht: binnen een recordtijd van 3 dagen was deze 1e Cabriovakantie naar de Franse Ardèche uitverkocht!

Halverwege september was het zover: de vakantie kon beginnen. Sommige deelnemers waren al een week onderweg, anderen reden op één dag van Nederland naar het mooie pelgrimsdorpje Lalouvesc. Op zondag 10 september verscheen de ene cabrio na de andere bij de bijzondere accommodatie die deze week onze uitvalsbasis zou zijn: “La Vie Tara”; een voormalig klooster dat tegenwoordig dienst doet als groepsaccommodatie, onder het bevlogen management van de Nederlandse Fred en Patricia Bol. 

Onze enthousiaste stagiair Tom leidde alle gasten persoonlijk naar hun kamer, waarna onder het genot van een glaasje bubbels kennis kon worden gemaakt met andere deelnemers. Om 19:00u werd samen gedineerd in de voormalige kapel van het klooster, en de rest van de avond werd grotendeels rond te open haard doorgebracht.

Maandagochtend werd na een korte briefing gestart aan de 1e tour. De route begon én eindigde in Lalouvesc, en de deelnemers werden onderweg verrast met een glaasje bubbels (of sap!) tijdens een tussenstop op een prachtige locatie. Na het maken van vele “selfies” én een groepsfoto, vervolgde iedereen op eigen tempo de route, en rond lunchtijd verzamelde iedereen bij de pizzeria in Lalouvesc alwaar een gezamenlijke lunch genoten werd. De rest van de dag ging iedereen zijn/haar eigen weg, en de dag werd ‘savonds afgesloten met een gezamenlijk diner op La Vie Tara.

Dinsdagochtend stond de tweede en langste tour op het programma. Na de briefing begonnen de deelnemers aan deze prachtige route langs o.a. de rivier de Loire en een aantal eeuwenoude kastelen. De stoet cabrio’s trok onderweg veel bekijks, met name op een (onverwachte) dorpsmarkt die blijkbaar die dinsdag plaatsvond. De tour, en daarmee het programma, eindigde in de stad Saint Etienne, alwaar deelnemers op eigen gelegenheid konden lunchen en de stad verkennen.

De woensdag stond in het teken van weinig (kaart/route-) lezen, en vooral veel genieten van de omgeving. De route (die door een aantal deelnemers als mooiste route van de week verkozen werd), bevatte indrukwekkende uitzichten en liep door mooie ruige landschappen, om te eindigen in het plaatsje Lamastre. Na een miscommunicatie “op z’n Frans” met een geplande lunchlocatie, werd dankzij een staaltje “crisismanagement” en flexibiliteit van alle deelnemers, op diverse terrasjes geluncht én gelachen! ’s Middags werden de smaakpapillen op de proef gesteld tijdens een wijnproeverij bij de lokale wijnhandel Macron in Saint Bonnet, die tevens wijn levert aan het beter bekende sterrenrestaurant Regis & Jacques.

Donderdag (alweer de laatste tourdag) was een spannende dag voor Tom, die de dagelijkse ochtendbriefing mocht verzorgen. Terwijl in Nederland Code Oranje was afgegeven voor slecht weer, bleef het in Frankrijk gelukkig bij slechts enkele spetters, die de pret niet mochten drukken. De route liep vandaag door behoorlijk kleine straatjes, wat in de “Whatsapp-Groep voor grappige foto’s en situaties leidde met auto’s die maar nét konden passeren. Langs de rivier de Rhône en door het wijngebied “Tain L’Hermitage”, eindigde de rit uiteindelijk in de stad “Tournon-sur-Rhône”. Sommige deelnemers brachten een bezoek aan de chocoladefabriek, terwijl anderen op hun gemak de stad verkenden. ‘s Middags was er voor geïnteresseerden nog een rondleiding op het landgoed van La Via Tara, en ‘s avonds werd er weer gezamenlijk gedineerd in de kapel. Ook werd ’s avonds tijdens het diner het programma “officieel” afgesloten, en werden mooie dankwoorden gesproken. Tot in de late uurtjes werd bij de openhaard nagepraat over alle beleefde “avonturen” en geproost op nieuwe vriendschappen.

Vrijdagochtend na het ontbijt begonnen sommige deelnemers aan de terugreis, en anderen vervolgden juist hun vakantie in het zonnige zuiden.

Wij als organisatie kijken terug op een zeer geslaagde en erg gezellige week in de mooie Ardèche, en we willen via deze weg alle deelnemers nogmaals bedanken voor hun vertrouwen en hun enthousiasme. Heel graag; tot snel!