“Hallo Allemaal!”….. Met deze vrolijke zin (en in sommige gevallen zelfs een dansje) heette onze collega Danny alle deelnemers welkom op het parkeerterrein van het Van der Valk Hotel in Vianen. Bijna 100 cabrio’s uit verschillende landen vonden hun weg naar alweer de negende editie van de inmiddels beruchte Wintertour van Cabriotour.nl. En wat een prachtige editie was het! Van verschillende deelnemers begrepen we bij aankomst al dat men ’s ochtends wakker werd met buiten een wit bevroren landschap; zoals dat hoort bij een wintertour. 

De rest van de dag was bijna “lente-achtig” te noemen, met een strak blauwe lucht en temperaturen tussen de 5 en 10 graden. Sommige deelnemers begonnen de dag met een stevige en mooi verzorgde brunch op de startlocatie, en anderen sloten iets later aan voor een ontvangst met koffie en wat lekkers. 

Op een parkeerterrein gevuld met een bont gezelschap aan cabrio’s van alle leeftijden, werd iets voor half twee een briefing “vanaf het balkon” gehouden, en iets later kon de enthousiaste groep daklozen aan de tour beginnen.

De route die onlosmakelijk verbonden was met de geschiedenis van Nederland, leidde de deelnemers langs diverse forten, verdedigingswerken en bunkers. Ook waren vele slingerende dijkweggetjes en typisch Nederlandse taferelen met molens en gemalen zeer kenmerkend voor deze route langs de “Hollandse Waterline”. Onderweg kon er in het kleine maar gezellige “Hotel Gorinchem” opgewarmd worden met een lekker warm drankje, en aldaar kwamen de eerste mooie verhalen al op tafel.

Leuk om te zien was dat diverse deelnemers onderweg “live verslag” deden via Social Media, door fotos en filmpjes te plaatsen op Instagram en Facebook met de hashtag #Wintertour!

Aan het einde van de route verschenen de eerste deelnemers rond 17u alweer aan de finish, alwaar onder het genot van een drankje gezellig werd nagepraat over een bijzonder mooie dag. Wát een mazzel hadden we met dit prachtige weer! 

Het team van Cabriotour.nl wil via deze weg alle deelnemers bedanken voor hun deelname, en de vele enthousiaste reacties die we mochten ontvangen.

Op…. naar de volgende tour!

NB autofotograaf Dick Groen heeft op het eerste gedeelte van de route aan de kant gestaan en van (bijna?) alle equipes een actiefoto gemaakt. Hierbij zijn website, alwaar u uw bolide kan opzoeken en eventueel bestellen. WEBSITE AUTOPICS