Hoewel de weersvoorspellingen voor zondag 7 februari eigenlijk helemaal niet zo goed waren, is de Wintertour van Cabriotour.nl voor de meeste deelnemers zo goed als droog verlopen!  

De bijzondere route langs de Friese steden trok deelnemers vanuit het hele land, en veel deelnemers hebben dan ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in Sneek te overnachten.

Rond 11:30 uur verschenen de volgende deelnemers bij het Van Der Valk Hotel in Sneek, om op hun gemak eerst nog even te genieten van een goed verzorgde brunch. Vanaf 12:30 uur voegden de overige deelnemers zich daarbij en uiteindelijk verschenen bijna 100 Cabrio’s om 13:00 uur aan de start. Met een grote diversiteit aan nieuwe en oudere Cabrio’s en deelnemers van alle leeftijden, zat de sfeer er al snel goed in. De start verliep dan ook soepel, en voor 13:30 uur was iedereen onderweg.

De route leidde de deelnemers al snel richting het zuiden van Friesland, alwaar het IJsselmeer voor een prachtig uitzicht zorgde. Onderweg waren diverse stempelposten ingericht, waar deelnemers hun Friese taalvaardigheden konden oefenen, en natuurlijk hun felbegeerde stempeltjes konden halen.

Na ongeveer 1/3 van de route te hebben afgelegd, waren de deelnemers wel toe aan een “opwarmertje”. Bij camping “’t Seleantstje” in Molkwerum stond de Gluhwein, de hete chocomelk en natuurlijk koffie en thee al klaar, terwijl de deelnemers de eerste ervaringen konden uitwisselen. Op een groot scherm toonde uitbater Johannes allemaal TV fragmenten van diverse elfstedentochten, en de stempelpost bestond uit het originele stempelhokje van Stavoren, met de originele stempel!  

Het tweede en wat langere gedeelte van de route bracht de deelnemers via verschillende Friese dorpjes en door het mooie centrum van Sneek weer naar de startlocatie

Rond 17:30 uur waren alle deelnemers weer binnen en werd in de bar van het hotel nog even nageborreld en nagepraat, en vanaf 18:00 uur werd een heerlijk menu geserveerd aan de groep deelnemers die nog bleven dineren.

Cabriotour.nl bedankt namens het hele team alle deelnemers voor een geweldige dag, de nuttige tips en de vele enthousiaste reacties. Graag tot ziens bij de volgende tour!