Met een nieuw record aantal inschrijvingen van maar liefst 82 deelnemers, ging de 7e editie van de Wintertour zondag 8 februari 2015 van start! Mensen kwamen vanuit alle windstreken en zelfs België om mee te rijden op deze winterse tocht. Het startpunt was het President Carlton Hotel te Maarssen, waar alle deelnemers tijdig arriveerden en begroet werden door onze vriendelijke parkeerwachters. De meeste kappen werden al op het parkeerterrein opengezet en het socializen begon. Iedereen sprak vol passie over het cabrio rijden, wisselde anekdotes van vorige edities uit en was nieuwsgierig naar de komende tour.

Het was heerlijk weer en de briefing werd buiten in de zon gehouden. Na alle mededelingen, trokken de deelnemers om 13.30 naar hun bolide en waren klaar voor de start. Een voor een verlieten de cabrio’s bij de slagbomen het terrein, met de kilometerstand op… inderdaad 0!

Het duurde niet lang of een van de eerste groepen was lichtelijk verkeerd gereden, maar vonden alweer snel hun weg terug. De rest van de deelnemers wist alles moeiteloos te vinden en de eerste etappe van de tour vloog voorbij. Iedereen was te spreken over de prachtige Vechtstreek; de Loosdrechtse Plassen en smalle landweggetjes zorgden voor veel sensatie. Al snel volgden de eerste foto’s en reacties op Facebook waarin het prachtige weer en de omgeving werden vastgelegd.

Helaas moesten we door omstandigheden een klein stukje over de snelweg, een welgetelde 32 seconden, om onze pauze locatie Van der Valk de Witte Bergen, te bereiken. Gelukkig was dit geen probleem voor de coureurs en was de pauze locatie goed te vinden. Iedereen parkeerde hun auto en liep snel naar binnen om op te warmen onder genot van een kopje koffie en een plakje cake. Daarna werd er door sommige deelnemers weer traditiegetrouw op het leven geproost en vertrokken de deelnemers rond 16.00 alweer richting de eindstreep.

Het tweede deel van de route leidde de deelnemers door Laren, het Mediapark in Hilversum en nog een aantal kleine dorpjes onderweg om vervolgens te finishen in Maarssen. Daar kregen alle deelnemers een aandenken van deze geslaagde dag en kon er geborreld worden. Rond 18.00 stond er een heerlijk stampottenbuffet klaar voor de deelnemers die mee aten en werd de avond afgesloten.

Graag willen wij nogmaals alle deelnemers bedanken voor deze fantastische dag. We hebben alleen maar lachende mensen met een gezonde blos op hun wangen gezien. De reacties op Facebook waren overweldigend en veel mooie foto’s zijn door jullie gepost. Bedankt en we zien jullie graag weer bij onze Tour voor Stichting KiKa op 14 juni!

 

Bekijk hier het fotoverslag van Autopics.nl