De eerste editie van de “minivakantie” van Cabriotour.nl naar het Duitse Sauerland bestond uit een bont gezelschap van zeer gevarieerde cabrio’s. Prachtige oldtimers, maar ook flitsende nieuwe Cabrio’s; ze waren allemaal aanwezig. 

Op vrijdag 5 september reisden alle deelnemers op hun eigen tempo en tijdstip af naar het hooggelegen Winterberg. Sommige deelnemers deden er lekker de hele dag over (“ontwijk snelwegen”), en anderen maakten de reis in slechts een paar uurtjes. Een team kwam vanwege pech in een auto MET dak naar Winterberg, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken!

Bij Vakantiehotel Der Brabander was speciaal voor de Cabrio’s een apart parkeerterrein gereserveerd, en voor de aanwezige gasten werd rond etenstijd een lekker 3-gangendiner geserveerd. Na een sfeervolle fakkeltocht onder begeleiding van een enthousiaste gids, werd er later op de avond een welkomstcocktail met hapjes geserveerd, zodat alle deelnemers gezellig en ongedwongen konden bijpraten en kennismaken.

Op zaterdagochtend werd tijdens een korte briefing het routeboek uitgedeeld, en rond 9:30uur ging de stoet Nederlandse Cabrio’s van start, onder een strak blauwe lucht en met een stralend zonnetje! Deze dag staat in het kader van (heel veel) slingerweggetjes door een bosrijke omgeving... middeleeuws aandoende dorpjes en mooie uitzichten over het heuvelachtige landschap dat ‘s winters bekend staat om de vele wintersportmogelijkheden.

Rond het middaguur verzamelden alle deelnemers zich op de gezamenlijke lunchlocatie bij het welbekende stadje Warstein, dat natuurlijk bekend staat vanwege de Warsteiner Brouwerij. Na de lunch werd de tour vervolgd, maar vanwege het uitstekende weer wel regelmatig onderbroken voor een terrasje hier-en-daar in de volle zon!

Zaterdagavond genoten de deelnemers van een zeer uitgebreid dinerbuffet, waarbij mooie verhalen van overdag de revue passeerden. Later gaf iedereen op eigen manier invulling aan de rest van de avond: waar de een genoot van de zeer verzorgde Welness, maakten andere het centrum van Winterberg tot in de late uurtjes “onveilig”.

Het was dan ook niet verrassend dat enkele deelnemers met redelijk kleine oogjes aan het ontbijt verschenen zondagochtend, maar met het maken van een enthousiaste groepsfoto zat de sfeer er al snel weer goed in. De zondagroute voerde de deelnemers meer richting het Zuid-Oosten van Sauerland, onder andere langs de Edersee en gezellige stadjes zoals Korbach en Frankenberg. In Frankenberg konden de deelnemers zelf op verkenning door een eigen lunchplek uit te kiezen, al dan niet in het gezelschap van andere cabriorijders. Hoewel sommige “daklozen” in de middag weer huiswaarts vertrokken, verzamelden de overige deelnemers zich aan het eind van de route weer in Winterberg, waar een luxe en sfeervol 4-gangen “candle-light-diner” geserveerd werd. Onder het genot van een drankje is er nog tot laat “geborreld” en daarmee kwam het officiele programma van deze minivakantie van Cabriotour.nl tot een eind. We hopen dat alle deelnemers net zo hebben genoten van het weekend als wij zelf, en hopen iedereen snel weer te zien... Op de volgende tour!