Ze gaan de boeken in als de “Pioniers van Cabriotour.nl”: de deelnemers aan onze eerste volledig Internationale tour. Vorige week reisden deelnemers uit diverse plaatsen in Nederland met ons mee naar Tsjechië, om daar in een bijzondere week het grensgebied met Polen en Duitsland te verkennen.

Op “slechts” 8-9 uren rijden vanaf Nederland, waanden de pioniers zich in een volledig andere wereld. Op zondagmiddag werden de deelnemers verwelkomd bij  pension Liberta in het Tsjechische Lesne, alwaar de eerste teambuilding activiteit spontaan ontstond doordat een cabio-kap van een van de deelnemers het begaf. Onder luid gelach werd met hulp van andere deelnemers en veel creativiteit (en een magneetje) een oplossing verzonnen en kon iedereen ontspannen plaatsnemen aan de dinertafel, waar een een typisch Tsjechische maaltijd geserveerd werd.

Maandagochtend werd in een korte briefing het weekprogramma eerst kort toegelicht, en direct daarna ging de eerste rit van start. Een zogenaamde “3-landenroute” door Tsjechië, Polen en Duitsland, die grotendeels langs “de oude zijderoute” loopt, met een lunchpauze in het Pools-Duitse stadje “Gorlitz” (UNESCO erfgoed site).

Dinsdag stond in het kader van een “cultuurroute”, waarin de deelnemers met name kennis maakten met de voor deze omgeving zo belangrijke glasindustrie. Een rondleiding in een (warme!) glasblazerij vol vakmanschap, met als afsluiter de mogelijkheid voor elke deelnemer om zelf een vaasje te blazen. Na ook de lunch in de bijzondere omgeving van een glasblazerij te hebben genuttigd, waren de deelnemers vrij om zelf de rest van de dag in te vullen. Uitkijktoren, Kasteel van Sloup; Ruine van Tolstejn; keuze genoeg!

De op woensdag geplande “geologische route” bracht de deelnemers langs bijzonder natuurlijk schoon. Onderweg waren diverse mogelijke activiteiten ingepland, zoals bijvoorbeeld een boottochtje of een wandeling naar de Pravcicka Brana; de grootste natuurlijke steenbrug van Europa.
Als nieuw concept stond ‘s avonds een unieke avondrit op de planning, waarbij alle (!) deelnemers het avontuur aandurfden en gastvrouw Mieke onder een heldere sterrenhemel volgden tot diep in de Boheemse bossen. Bij terugkomst bij het pension stond het kampvuur en lekkere gluhwein klaar om de deelnemers te helpen met opwarmen.

De 4e en laatste tourdag was een afwisselende route, met een variatie van (vergane) Industrie, traditionele dorpjes, adembenemende uitzichten en mooie kasteeltjes en overige architectuur. Bovenaan een echte ski-piste werd na het nemen van een groepsfoto een typisch Tsjechische lunch gegeten, en smiddags werd de tour door enkele deelnemers uitgebreid met een bezoek aan de Skoda Fabrieken. De laatste avond stond een “alternatieve” BBQ op de planning die door het enthousiaste culinaire team Mark en Marianne op een lekkere en gezellige wijze werd ingevuld.

Op vrijdagochtend kwam een eind aan het georganiseerde programma. Na het ontbijt werden contactgegevens uitgewisseld en vervolgde ieder zijn weg. Sommigen op verkenning richting Praag, en anderen op het gemak richting huis, met een eventuele tussenstop in Duitsland.

Wij als Cabriotour.nl kijken terug op een bijzonder geslaagde week, en hopen dat er nog vele Internationale tours op mogen volgen.

Grote dank aan onze Pioniers, en... hopelijk tot binnenkort!