Film gemaakt door een enthousiaste deelnemer, waarvoor dank!

“De Tocht der tochten”! 
Het had niet veel gescheeld, of de echte Elfstedentocht had onze Wintertour onmogelijk gemaakt. Maar... het “ging niet oan”, en zodoende konden wij op zondag 12 februari 2012 alsnog aan alweer de vierde editie van onze Wintertour beginnen.
De bijzondere route langs de Friese steden trok deelnemers vanuit het hele land, en één deelneemster kwam zelfs speciaal vanuit Italië naar Nederland gevlogen voor dit evenement. 
Al om 11:00 uur verschenen de eerste deelnemers op het compleet besneeuwde parkeerterrein, om op hun gemak eerst nog even te genieten van een goed verzorgde lunch rond 12:00 uur. Vanaf 12:30 uur voegden de overige deelnemers zich daarbij en uiteindelijk verschenen ruim 60 Cabrio’s om 13:30 uur aan de start. Met een grote diversiteit aan nieuwe en oudere Cabrio’s en deelnemers van alle leeftijden, zat de sfeer er al snel goed in. De start verliep dan ook soepel, en voor 14:00 uur was iedereen onderweg. Met een live verslag op Radio 1 vanuit één van de Cabrio`s, werd de rest van Nederland op de hoogte gehouden van wel-en-wee onderweg. (beluister rechts het fragment)
De route leidde de deelnemers al snel richting het zuiden van Friesland, alwaar het (dichtgevroren!) IJsselmeer voor een prachtig uitzicht zorgde. Op grote delen van de route reden de Cabrio’s parallel met de vele schaatsers die op eigen initiatief toch “de tocht” aandurfden, en hier-en-daar werden zelfs overstekende kluners gespot!
Onderweg waren diverse stempelposten ingericht, waar deelnemers hun Friese taalvaardigheden konden oefenen, en natuurlijk hun felbegeerde stempeltjes konden halen.
Na ongeveer 1/3 van de route te hebben afgelegd, waren de deelnemers wel toe aan een “opwarmertje”. Bij camping “’t Seleantstje” in Molkwerum stond de Glühwein, de hete chocomelk en natuurlijk koffie en thee al klaar, terwijl de deelnemers de eerste ervaringen konden uitwisselen. Hier-en-daar een glijpartij, maar gelukkig geen ongelukken en….. vooral veel lachende gezichten!
Het tweede en wat langere gedeelte van de route bracht de deelnemers via een stempelpost in Arum en door het mooie centrum van Sneek weer naar de startlocatie. Zoals ook bij de “echte tocht” waren de laatste loodjes het zwaarst, want pittige sneeuwbuien trokken inmiddels over Friesland!
Rond 17:30u waren alle deelnemers weer binnen en werd in de bar van het hotel nog even nageborreld en nagepraat, en vanaf 18:00 uur stond een Winters Buffet klaar voor de groep deelnemers die nog bleven dineren.
Cabriotour.nl bedankt namens het hele team alle deelnemers voor een geweldige dag, de nuttige tips en de vele enthousiaste reacties. Graag tot ziens bij de volgende tour!