Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Afgelopen zondag 16 mei vond de eerste editie plaats van de KiKa Cabriotour, waarbij een overweldigend aantal van ruim 90 Cabrio’s mee reed tijdens deze bijzondere en zonnige dag. Zowel gloednieuwe auto’s als prachtige Old Timers verschenen rond 13:00 uur s middags aan de start, op de historische startlocatie “Slot Zeist”.

Na een gezellige ontvangst en kennismaking met overige deelnemers, en een korte briefing door Cabriotour.nl, gaf Bodes De Vries (wethouder van Volksgezondheid, gemeente Zeist) om stipt 14:00 het startschot. Alvorens het startbord te passeren werd van iedere deelnemer een startfoto gemaakt als “bewijs van deelname”.

De route besloeg ongeveer 100 kilometer en voerde de deelnemers door uitgestrekte bossen, mooie heidevelden en langs opmerkelijke bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Paleis Soestdijk. 

De twee speciale “bezemwagens” van de ANWB Wegenwacht, waarvan de medewerkers geheel vrijwillig hun medewerking verleenden hebben gelukkig niemand te hulp hoeven te schieten, maar waren een leuke en zeer welkome aanvulling tijdens deze mooie dag.

Na ongeveer twee derde van de route te hebben afgelegd, wachtte de deelnemers een leuke verrassing; Het “Cabriotour.nl – Carwashteam” zorgde ervoor dat iedereen met schone ruiten en een nieuwe routebeschrijving zijn of haar weg kon vervolgen. Ook hierbij werden de deelnemers uiteraard voorzien van een drankje en iets lekkers voor onderweg, ditmaal aangeboden door www.vakantiecentrumdehalm.nl!

Eenmaal teruggekomen op Slot Zeist konden de deelnemers genieten van de mooie verhalen van anderen, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Rond 18:00 uur werden de winnende teams bekend gemaakt en beloond met een mooie bokaal, een KiKa Beer en uiteraard Champagne.

Één van de deelnemers verraste de organisatie nog door een Cheque aan te bieden ter waarde van €1.000,-. Geppie Huisman van Stichting KiKa Events nam deze cheque in ontvangst, waarna zij mededeelde dat het totale opgehaalde bedrag van deze KiKa Cabriotour rond de €10.000 zal liggen!

Cabriotour.nl bedankt namens het hele team alle deelnemers voor een geweldige dag en de vele enthousiaste reacties. Graag tot ziens bij een volgende tour!