We hoopten op winterse taferelen tijdens alweer de tweede editie van de Wintertour van Cabriotour.nl, en die kregen we ook! Temperaturen rond (en vooral onder!) het vriespunt, en een witte wereld die gedurende de dag diverse malen werd aangevuld met verse sneeuw. Uit het gehele land en zelfs uit het buitenland kwamen de deelnemers afgelopen zondag 14 februari.
Veel bekenden, maar natuurlijk ook nieuwe gezichten en dus nieuwe Cabrio’s; wederom variërend van klassiek tot heel erg nieuw! Hoewel er landelijk voor gladheid werd gewaarschuwd, was iedereen mooi op tijd.
Op de schitterende startlocatie, het evenementenplein op de boulevard in Noordwijk zat de sfeer er al meteen goed in. Terwijl vele toeschouwers de bijzondere collectie Cabrio's bewonderden, ging er hier-en-daar een sneeuwbal door de lucht, en werd er gepraat over gladheid en "winterbandjes".
In de stijlvolle Bentley Lounge van "Hotels van Oranje" kreeg iedereen tijdens een kopje koffie of thee de gelegenheid om zich nog een beetje op te warmen alvorens de kou te trotseren.
Na een kort welkomstwoord en een motiverende briefing, was er rond 14:00 uur een gezamenlijke start, waarna iedereen aan de winterse route begon. Bij de start waren diverse fotograven van nieuwsbladen aanwezig, en ook de vele passanten genoten met volle teugen van de stoet Cabrio's.

Na ongeveer de helft van de route te hebben afgelegd, waren de deelnemers wel toe aan een opwarmertje. Midden in de winterse velden in het plaatsje Abbenes was "Restaurant De Hanepoel" speciaal voor Cabriotour.nl gereserveerd, zodat er onder het genot van een lekker warm drankje ervaringen konden worden gedeeld en tips konden worden uitgewisseld om beter warm te blijven.
De Wintertour die ongeveer 100 km besloeg, loodste de deelnemers niet alleen langs de mooie uitzichten over de Noordzee bij Noordwijk en Katwijk, maar ook door verschillende delen van de Bollenstreek, alwaar de meeste kanalen en sloten nog volledig dichtgevroren waren. Enkele deelnemers belandden midden in een "politie controle" en moesten dus even blazen om aan te tonen dat ze toch echt nuchter achter het stuur zaten. Onderweg moesten de deelnemers nog even uitstappen om uit de Cabriotour.nl-Bloemenstal een toepasselijke Hyacint te pakken, en bij terugkomst op de startlocatie stond er een kleinigheid klaar om dit plantje volledig te maken. Al snel werd er onder het genot van een lekker wijntje of streekbiertje gezellig nagepraat over een bijzondere en koude middag. Zo werd deze mooie dag met leuke verhalen en gave foto’s op een gezellige manier afgesloten.
Cabriotour.nl bedankt namens het hele team alle deelnemers voor een geweldige dag, de nuttige tips en de vele enthousiaste reacties. Graag tot ziens bij de volgende tour!