Het eerste weekend van augustus was het dan eindelijk zover; het “Rondje IJsselmeer” van Cabriotour.nl werd voor de eerste keer over twee dagen verspreid. 

Zaterdag was een geweldige dag; deelnemers uit het hele land verzamelden aan het einde van de ochtend bij haven restaurant “Voor Pampus” in Almere, alwaar vele verschillende merken Cabrio’s van alle leeftijden netjes op de speciaal gereserveerde parkeerplaats tentoongesteld werden. Op het zonnige terras met uitzicht op het IJsselmeer maakten de deelnemers kennis met andere Cabrio liefhebbers en om 13:00 uur werd na een korte briefing het startsein gegeven voor een ontzettend zonnige tour!

De hele dag heeft iedereen met het dakje open gereden onder een veelal blauwe lucht en een heerlijk warm schijnend zonnetje. Met verbluffende vergezichten, kleine pittoreske dorpjes, lange slingerende dijken en gezellige terrasjes was het een zeer gevarieerde dag, die uiteindelijk werd afgesloten met een diner bij het Hajé Hotel in het Friese Joure alwaar de deelnemers ook hebben overnacht.

Op zondagochtend genoten de deelnemers van een heerlijk Friesch ontbijt met suikerbrood, waarna de briefing helaas binnen gegeven moest worden ….. omdat het buiten regende! Toch leed de sfeer er niet onder want al tijdens de briefing werd door meerdere enthousiaste deelnemers geroepen dat het dakje er “hoe dan ook” af zou gaan! (“als je maar hard genoeg rijdt, blijf je wel droog!” ) 

En gelijk kregen ze! Toen de deelnemers de Afsluitdijk bereikten werd de lucht al iets minder grijs, en eenmaal in Noord Holland aangekomen braken de eerste zonnestralen al door de wolken! Hoewel de uitgedeelde Cabriotour.nl picknick-kleden door het natte gras niet door iedereen gebruikt kon worden, viel de lunch gelukkig niet in het water, maar wel in de smaak!

De sfeer zat er bij alle deelnemers vanaf het begin goed in, en na terugkomst in Almere is het weekend onder het genot van een lekker fris drankje gezellig gezamenlijk afgesloten op het terras bij “Voor Pampus” wederom met uitzicht over het IJsselmeer.

Het team van Cabriotour.nl was wederom bijzonder onder de indruk van het aanstekelijke enthousiasme van de deelnemers, en heeft tijdens dit weekend weer enorm veel inspiratie opgedaan voor volgende Cabriotours.

Deelnemers; BEDANKT! En alle Cabrio rijders; Tot ziens bij de volgende tour!